Animation

Fåret Shaun: Farmageddon

Köp biljett▸

Shaun försöker hjälpa en vilsen rymdvarelse tillbaka till de sina. De måste akta sig för nitiska myndigheter och affärsmän som vill tjäna pengar på folks intresse för utomjordingar. Det är finurliga och gulliga lerfigurer animerade på samma sätt som Wallace & Gromit, och nästan inga repliker men kroppsspråk och minspel säger lika mycket som ord. Ett äventyr som kan tilltala alla åldrar.

Förfärliga snömannen

Köp biljett▸

Yi, en tonårsflicka i Shang-hai hittar och gömmer en stor bergsvarelse, en yeti eller snöman, och hjälper sedan den kidnappade yetin hem till Himalaya tillsammans med ett par vänner. Snömannen är kramgo och äger magiska krafter som blir en god hjälp på den äventyrliga färden genom Kina. Hela tiden är de jagade av elaka forskare och militären. Yi har nyligen förlorat sin älskade pappa, men nu får hon förverkliga en av hennes och pappans drömmar, en lång resa.

Draktränaren 3

Köp biljett▸

Här är Dreamworks tredje och sista film om vikingapojken Hicke och draken Tandlöse. Numera är båda vuxna och i den här filmen möter de den oerhört hänsynslöse drakjägaren Gemmel. Slutstriden är en tuff kamp och åldergränsen 7 år är inte satt av en slump. Hickes och Tandlöses vänskap sätts också på prov av kärleken, av Hickes romans med Astrid och Tandlöses intresse för en drakhona. Animationerna i filmen är både vackra och får det att pirra i magen.

Äpplet och masken

Torben är ett rött äpple som drömmer om att vinna pris för sin skönhet. Men nu har en mask, Sylvia, bosatt sig i Torben. Torbens liv blir en annat typ av äventyr än han väntat sig. I trädgården finns också ett grönt äpple, som ser ut som ett päron, och många andra frukter och grönsaker med speciella personligheter. På svenska har Torben fått röst av Fares Fares, Sylvia talar med Pia Johanssons röst och det sjungande körsbäret lånar stämband av Svante Turesson.

Dumma mej

Gru är strängt upptagen av att tänka ut vad han kan göra för att ställa till det för omgivningen. Han har många små, gula medhjälpare, som kallas minioner. För att lyckas med sin nästa elaka plan adopterar han tre föräldralösa flickor, men det blir inte som han tänkt. Regissören Chris Renaud har tidigare arbetat med animerade filmer som Ice Age och Horton.

Sidor

Subscribe to RSS - Animation