Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

Tyskland

Flykten från DDR

Köp biljett 25 sep▸
Köp biljett 29 sep▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

Soul Kitchen

Kanske är det inte den bästa standarden på maten som serveras på restaurang Soul Kitchen men stamkunderna finns och trivs där. Men för att få ny fart på ruljangsen anställs en ny kock som hottar upp menyn till den grad att Soul Kitchen aldrig kommer bli sig lik igen. En härlig komedi av Guldbjörnbelönade och Guldpalmnominerade Faith Akin.

Lebanon

Har man anlag för klaustrofobi är filmen Lebanon inget att rekommendera. Hela filmen utspelas inuti en israelisk stridsvagn vars unga besättning har fått marschorder mot Libanon under kriget i början av 1980-talet. Vi får ta del av deras upplevelser och erfarenheter, vilka skildras på ett så starkt och gripande sätt att även publiken i biosalongen känner av värmen, den dåliga luften - stanken i deras skitiga plåtlåda! - och nästan själva kan uppleva känslan av att alla nervtrådar är spända till bristningsgränsen och mer ligger utanpå kroppen än på sina normala platser.

Ajami

Filmen Ajami har två regissörer; en judisk-israelisk (Shani) och en palestinsk-israelisk (Copti). Denna bakgrund hos de två stärker sannolikt filmens skildring av den osäkra värld med ständigt pågående konflikter som stadsdelen Ajami i den israeliska staden Jaffa representerar. Här finns motsättningar mellan israeler och palestinier, mellan unga och gamla, mellan olika generationer och mellan andra minoriteter som utgör den konflikthärd vi kastas in i.

The Last Station

Filmen bygger på en bok med samma namn och skildrar en av världslitteraturens giganter - Leo Tolstoj - och hans hustrus relation under senare delen av deras liv. Många livfulla människor passerar revy. Tolstoj hade nått världsrykte som vegetarian, pacifist och filosof i största allmänhet. Han hade ett betydande inflytande inte bara i det dåvarande Ryssland.

Du och jag

Gitti och Chris är nyförälskade och de tillbringar sin första semester tillsammans på Sardinien. Så långt är allt väl, tills paret börjar lära känna varandra lite mer på djupet. Frågor smyger sig in i deras medvetande: Är de verkligen rätt för varandra? Blir det livslång kärlek eller förkastas den och löses upp i intet?

Sidor

Subscribe to RSS - Tyskland