Biljetter och Covidanpassningar

Nu är biljetterna släppta för våra visningar från den 26 januari till den 13 februari. Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner i samråd med Skövde Kulturhus. Platserna är numrerade och när du köper biljetter kommer med automatik två platser till höger och till vänster samt platserna framför och bakom dina platser att blockeras. Det innebär att vi kommer att kunna sälja runt 50 platser/visning. Du som är över 18 år måste visa upp vaccinationspass och kunna legitimera dig.

Stillbild 1

12 bragder

torsdag 3 februari 16:30
torsdag 3 februari 19:00
Medlem 40 kr Ej medlem 40 kr
Bli medlem

I Södra Ryd finns oskrivna regler om lojalitet, manlighet och status. Här sviker man inte sin bror utan att det får konsekvenser. Efter ett slagsmål där Food lämnar bästa vännen Salle i sticket blir han utfryst av gänget. Food som alltid försökt dölja sin rädsla och svaghet ställs inför ett ultimatum. Han måste utföra 12 utmaningar för att återigen bli accepterad och återfå sin status i gänget. När du har svikit dina vänner, hur långt är du då villig att gå för att bli accepterad igen?

Regissören Izer Aliu drar från egna erfarenheter i sin råa skildring av ett kompisgäng präglat av våldsamma tendenser och bergfasta lojaliteter. 12 bragder är en lekfull uppväxtskildring som för tankarna till Guy Ritchies tidiga gangsterfilmer, men här kanaliseras samma råbarkade machoideal i ett gäng småkriminella busar utanför Skövde som med energisk sprängkraft navigerar den manliga vänskapens labyrinter.

År: 2022

Regi: Izer Aliu

I rollerna: Gorgees Khoshaba, John Hanna, Ali Rida Hussein, Gustav Tieleman, Geggi Barkho, Elias Majdalanay, Dani Barkho

Land: Sverige Norge

Språk: Svenska

Textad på: Engelska

Genre: Drama

Speltid: 1 tim 45 min

Åldersgräns: Från 15 år

Distributör: Göteborg Film Festival

Göteborg Film Festival