Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

438 dagar

fredag 15 november 18:15

År: 
2019
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
2 tim 4 min
Åldersgräns: 
Från 15 år

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

2011 tog sig två svenska journalister över gränsen mellan Somalia och Etiopien, för att ta reda på mer om eventuella samband mellan övergrepp på lokalbefolkningen och de oljeaffärer Lundin Petroleum bedriver där.

Etiopisk militär upptäcker dem, de tas till fånga och ställs inför rätta, anklagade för terrorbrott. Straffet blir 11 års fängelse och i det ökända Kality-fängelset utsätts de för en rad hemskheter.

I det tysta pågår samtidigt det politiska spelet för att få dem fria, under ledning av Carl Bildt, dåvarande utrikesminister. Han, som fram till 2006 suttit i styrelsen för Lundin Oil.

Kampen för det fria ordet, yttrandefriheten och pressfriheten måste konstant försvaras världen över. Ett budskap 438 dagar förmedlar på ett effektivt sätt.

Kommentera

Kommande filmer