Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

And Then We Danced

söndag 10 november 20:00

Regi: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 45 min
Åldersgräns: 
Från 7 år

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Den unge Merab (Levan Gelbakhiani) drömmer om ett liv som dansare i den georgiska balettakademins ensemble. Dagarna ägnar han åt att träna för att nå sitt mål. På kvällarna serverar han öl för att försörja sig och familjen.

Så blir en plats i huvudensemblen ledig. Merabs hopp vaknar, men även om han är en skicklig dansare tycker dansläraren att hans stil är alltför mjuk och känslosam, och i georgisk dans finns ingen plats för sinnlighet. Dessutom får Merab snart konkurrens från den nye dansaren Irakli (Bachi Valishvili) vars dansstil är hård och kraftfull. Merab och Irakli blir dock goda vänner och vänskapen övergår snart i någonting mer. I det homofobiska Georgien är detta något man absolut inte kan visa öppet.

Filmen är en vacker berättelse där mycket förmedlas genom dansen och musiken. Den har blivit utsedd till Sveriges Oscarsbidrag år 2019.

Kommentera

Kommande filmer