Mitt hjärta är finskt - visas 28 september!

På grund av tekniska problem tvingades vi ställa in visningen den 21 september av Mitt hjärta är finskt. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00. De som köpt sina biljetter via webben till visningen den 21/9 kommer att kunna byta sin biljett i kassan den 28 september eller få pengarna tillbaka. De som köpt biljett har också fått mejl angående den inställda visningen och ersättning för köpt biljett. 

Apflickorna

söndag 13 november 18:30

År: 
2011
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 24 min
Åldersgräns: 
Från 7 år

Handlingen i detta drama om maktspel och konkurens kretsar kring den självsäkra Cassandra (Linda Molin) och den sökande Emma (Mathilda Paradeiser). De tonåriga flickorna ingår i en voltigegrupp, en krävande ridsport som innebär akrobatik till häst. En av filmens frågor är vad man är beredd att göra för att nå sina mål och hur långt man kan gå. Flickorna inleder en trevande relation där de testar gränser, bryter regler och utmanar varandra. Maktbalansen mellan dem skiftar hela tiden och man väntar på ett utbrott, men styrkemätningen mellan dem förblir hela tiden intensiv och tyst.

Medan flickornas sofistikerade maktspel pågår söker sig Emmas lillasyster Sara (Isabella Lindquist) alldeles för tidigt till vuxenlivet.

Med sitt avskalade, återhållsammma bildspråk och skådespeleri vann filmen priset för bästa nordiska film, och en miljon kronor, på Göteborg International Film Festival i år. De debuterande namnen, både bakom och framför kameran, är definitivt kvinnor vi kommer att få se och höra talas om igen.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
Mitt hjärta är finskt

Mitt hjärta är finskt

mån 28 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00