Mitt hjärta är finskt - inställd!

På grund av tekniska problem har vi tvingats ställa in kvällens visning av Mitt hjärta är finskt. De som köpt sina biljetter via webben kommer att få pengarna tillbaka. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00 som ersättning för den inställda visningen.

Barneys många liv

tisdag 8 november 18:30

Originaltitel: 
Barney's Version
År: 
2010
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
2 tim 8 min
Åldersgräns: 
Från 7 år

Paul Giamatti spelar ofta karaktärer med ett visst mått av "John Doe"; en medelsvensson som besitter högst ordinära egenskaper, men som ändå skiljer sig från mängden. För svenska biografbesökare är han starkt förknippad med Sideways, om två kompisar på udda vinresa i Kalifornien.

I Barneys många liv – en inte helt sann historia – spelar han på ett suveränt sätt (vann en Golden Globe) en slarver som inte gör livet speciellt lätt för sig. Det finns helt enkelt för många vackra kvinnor han vill ha. När han ser kvinnan i sitt liv, sker det mitt under vigselakten med sin andra hustru, vilken han helt enkelt lämnar ensam kvar vid altaret eftersom han inte kan motstå sin ögonblicksförälskelse!

En mindre del av filmen ägnas också åt ett minnesvärt porträtt av ett far- och sonförhållande, där Dustin Hoffman ges tillfälle att tillsammans med Giamatti visa prov på skickligt nyanserad skådespelarkonst. Filmen bygger för övrigt på en roman av den i Kanada mycket populäre författaren Mordecai Richler som också skrev Född smart vars filmversion gjorde att många fick upp ögonen för Richard Dreyfuss.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00
Emma

Emma

ons 7 okt 19:00
sön 11 okt 19:00