Alla visningar inställda

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer och eftersom vi inte ser någon ljusning i smittoläget har vi beslutat att ställa in alla våra visningar i höst. Vi hoppas på bättre tider och letar snart film och evenemang inför våren 2021. Hoppas vi ses då!

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Beautiful Boy

söndag 10 november 15:00

År: 
2018
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
2 tim
Åldersgräns: 
Från 15 år

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Filmen har beskrivits som en gripande, välspelad skildring av en nedstigning i ett helvetiskt drogberoende. Den fick stor uppmärksamhet när den hade premiär då den bygger både på pappans och sonens självbiografiska böcker.

David Scheff är en välkänd journalist i USA. Hans bok handlar om hur han förgäves försökte få sonen att sluta knarka. Sonen Nic (spelad av Timothée Chalamet, känd från Call Me by Your Name), började missbruka droger redan som barn och ger i sin bok sin syn på saken.

Nu har deras litterära berättelser slagits ihop till en starkt gripande film fylld av sorg, likgiltighet, vrede, tragedi men också hopp. Engagerande inte minst tack vare skådespelarinsatserna och verklighetsbakgrunden.

Kommande filmer