Mitt hjärta är finskt - inställd!

På grund av tekniska problem har vi tvingats ställa in kvällens visning av Mitt hjärta är finskt. De som köpt sina biljetter via webben kommer att få pengarna tillbaka. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00 som ersättning för den inställda visningen.

Beginners

onsdag 9 november 18:45

År: 
2010
Regi: 
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 44 min
Åldersgräns: 
Barntillåten

När Olivers mor dör, kommer hans 75-årige far Hal (Christopher Plummer) ut som homosexuell. Således visade sig hans föräldras relation vara allt annat än genuin. Under sorgearbetet inleder Oliver (Ewan McGregor) en relation med skådespelerskan Anna (Mélanie Laurent).

När filmen börjar har fadern redan dött i cancer och Oliver är sysselsatt med att röja i hans hus där brev och andra personliga tillhörigheter får Oliver att minnas faderns sista tid i livet.

Oliver har alltid haft svårt att få sina förhållanden att hålla och har en vana att lämna kvinnorna i sitt liv innan de lämnar honom, något som kan bero på att hans excentriska mamma hade svårt att visa honom kärlek.

Filmen är inspirerad av Mike Mills egen pappas levnadshistoria. Med stor skärpa lyckas regissören göra en angelägen, rolig och vacker film om kärleken, livet och döden – som de faktiskt kan se ut för de flesta av oss.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00
Emma

Emma

ons 7 okt 19:00
sön 11 okt 19:00