Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

Beskyddarna

söndag 17 november 13:00

Originaltitel: 
Les gardiennes
År: 
2017
Språk: 
Genre: 
Längd: 
2 tim 18 min
Åldersgräns: 
Från 7 år

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Frankrike 1915. Första världskriget rasar och makar och söner är inkallade. Frånvarande, bortsett från enstaka permissioner. Kvar i byarna finns fruar och döttrar. Nu är gårdarnas skötsel deras ansvar. Så är det för änkan Hortense (Nathalie Baye) och hennes dotter Solange vars liv skildras i Xavier Beauvois vackra drama Beskyddarna.

De lever ett slitsamt liv i krigets skugga med oron för männen ständigt närvarande. Arbetsbördan lättar när pigan Francine gör entre på gården. Hortense uppskattar den glada och arbetsamma flickan. Det är kvinnorna och deras arbete som är i filmens centrum. De är utlämnade till sig själva och till naturen omkring dem, men deras nya livssituation innebär också oberoende och en ny frihet. En frihet som ifrågasätts av männen när de återvänder från krigets fasor...

Kommentera

Kommande filmer