Mitt hjärta är finskt - visas 28 september!

På grund av tekniska problem tvingades vi ställa in visningen den 21 september av Mitt hjärta är finskt. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00. De som köpt sina biljetter via webben till visningen den 21/9 kommer att kunna byta sin biljett i kassan den 28 september eller få pengarna tillbaka. De som köpt biljett har också fått mejl angående den inställda visningen och ersättning för köpt biljett. 

Between Two Fires

lördag 12 november 13:30

År: 
2010
Land: 
Längd: 
2 tim 15 min
Åldersgräns: 
Från 11 år

Between Two Fires är Agnieszka Lukasiaks första långfilm. Tidigare har hon fått uppmärksamhet för två dokumentärfilmer: Algeria (om livet i ett land där det mesta är förbjudet samtidigt som internet berättar allt om världen utanför gränserna) och Bortglömda (om kvinnor på den polska landsbygden).

Nu är det en spelfilm hon gjort, men en film med mycket verklighetsförankring. Den handlar om en vitrysk kvinna, Marta (Magdalena Poplawska), och hennes dotter, om deras flykt undan den skoningslösa man Marta levt tillsammans med och om deras nya, hårda tillvaro på en flyktingförläggning utanför Kiruna. På en flyktingförläggning möts många trasiga och trassliga människoöden, och Marta kommer att behöva fatta beslut där de utvägar som står till buds på något sätt båda leder in "i elden".

Agnieszka Lukasiak själv föddes i Polen och kom till Sverige 1984 som sjuåring tillsammans med sin familj. Between Two Fires gav henne ett erbjudande om att komma till Hollywood och göra film där.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
Mitt hjärta är finskt

Mitt hjärta är finskt

mån 28 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00