Alla visningar inställda

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer och eftersom vi inte ser någon ljusning i smittoläget har vi beslutat att ställa in alla våra visningar i höst. Vi hoppas på bättre tider och letar snart film och evenemang inför våren 2021. Hoppas vi ses då!

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Blinded by the Light

tisdag 12 november 18:00

År: 
2019
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 58 min
Åldersgräns: 
Från 7 år

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Året är 1987 i Margaret Thatchers Storbritannien och Pet Shop Boys "It's a sin" dånar på ljudspåret. Javeds bästa kompis Matt struntar i skolan för att jaga popdrömmen och förklarar att framtiden tillhör synten. Själv bär Javed föräldrarnas tunga förväntningar på sina axlar och behöver musik som kan ackompanjera ett utbrytningsförsök, med texter som rymmer längtan och motståndskraft. Entré: Bruce Springsteen.

För Javed är Springsteen lika med livskraft och han får en annan skjuts i steget med Bossen i sin walkman. Några rader ur "Badlands" hjälper honom att protestera mot rasistiska översittare, medan "Prove it all night" leder fram till den första kyssen. Filmen är baserad på journalisten Sarfraz Manzoors bok om uppväxten i ett radhusområde i Luton.

Kommande filmer