Boy A

tisdag 10 november 2009 16:30

Boy A är en film skapad i Ken Loachs socialrealistiska anda. Frågor som ställs, är om alla människor förtjänar en andra chans eller om vissa människor föds onda. Kan vi känna sympati för djävulen?

Som tioåring, var Boy A huvudperson i en rättegång. efter att ha mördat en jämnårig flicka. Boy A, var det alias han tilldelades för att skydda hans identitet. Nu har han blivit 24 år, bytt namn till Jack Burridge och precis släppts ur fängelset. Med hjälp av ett fast jobb, en stödjande flickvän och en engagerad övervakare slussas han sakta men säkert tillbaka ut i samhället.

Genom tillbakablickar läggs pusselbit till pusselbit i ett försök att skildra de mörka hemligheter som döljer sig i Jacks gamla liv. Ur de nya relationer han skaffar sig, uppstår problem. Hur ska han lyckas hålla det förflutna på avstånd, efterhand som relationerna fördjupas?

Andrew Garfield i rollen som Jack, har fått många lovord för sin insats. Han lyckas få åskådarnas medkänsla trots vår vetskap om att han är en barnamördare.

År: 2008

Land: Storbritannien

Språk: Engelska

Speltid: 1 tim 46 min