Inställd visning 5 oktober

Av orsaker som ligger utanför vår kontroll kunde vi inte genomföra onsdagsvisningen av Mothering Sunday. Tråkigt men missförstånd kan inträffa! Här är information om återbetalning eller byte:

  • Du som köpte din biljett online
    Vi kommer att återbetala alla biljetter under morgondagen. Vill du se filmen på söndag så går du in och bokar en ny biljett.

  • Du som köpte din biljett i kassan - SPARA BILJETTEN
    a) om du vill byta biljetten mot en annan visning så tar du med dig biljetten till kassan den aktuella dagen och får en ny biljett till kvällens film utan kostnad.
    b) Vill du ha pengarna tillbaka i stället så hör du av dig till Berit via mejl berit.lidell@skovdefilmfestival.se eller via kontaktformuläret på denna sida.

Stillbild 1
Stillbild 2
Stillbild 3

Brevbäraren som byggde ett palats

lördag 16 november 2019 16:00

Hur lång tid tar det för en man att bygga ett palats? För den franske brevbäraren Ferdinand Cheval (1836-1924) tog det i alla fall 33 år och 93 000 arbetstimmar innan hans "palais ideal" stod färdigt i Hauterives 1912. Palatset står där än idag. För detta är en sann historia. Arkitekterna i Chevals samtid tyckte det var en löjlig byggnad, men surrealisterna, exempelvis André Breton, uppskattade slottet och hyllade det i en dikt.

Inspirationen till sitt slott fann Cheval i naturen han passerade under sina dagliga brevbärarrundor. Slottet byggde han på nätterna. Det slott som skulle bli en hyllning till hans älskade dotter Alice ses idag som ett stort konstverk och brevbäraren som hade en dröm blev berömd konstnär.

Nu har hans historia också blivit film.

Originaltitel: L'incroyable historie du facteur Cheval

År: 2018

Regi: Nils Tavernier

I rollerna: Jacques Gamblin, Laetitia Casta, Zelie Rixhon

Land: Belgien Frankrike

Språk: Franska

Genre: Biografi, Drama

Speltid: 1 tim 45 min

Åldersgräns: Från 7 år