Charlie Wilson's War

torsdag 13 november 2008 18:30

Charlie Wilson's War är en långfilm baserad på en sann historia om en kongressman vars karriär abrupt får ett slut, efter att han hittas i badet tillsammans med två strippor. Dock kommer han tillbaka som mannen bakom USA:s största CIA-operation vars mål är att hjälpa afghanska rebeller. Till sin hjälp har Charlie Wilson, spelad av Tom Hanks, sin rika deltidsälskarinna Joanne Herring (Julia Roberts) och CIA-agenten Gust Avrakotos, spelad av Philip Seymour Hoffman.

Tom Hanks, kanske mest känd för sin roll som Forrest Gump i filmen med samma namn, är även en av producenterna till Charlie Wilson's War. Alla tre huvudrollsinnehavarna är Oscarsvinnare och har flera nomineringar.

Tom Hanks vann en Oscar 1994 och ytterligare en året därpå för Philadelphia respektive Forrest Gump. Julia Roberts fick sin Oscar 2001 för huvudrollen i filmen Erin Brockovich och Seymour Hoffman vann 2006 för bästa manliga huvudroll i Capote. Regissören till Charlie Wilson's War, Mike Nichols, har även gjort filmer som Closer och klassikern Mandomsprovet.

År: 2007

I rollerna: Tom Hanks, Philip Seymour Hoffman

Land: Tyskland USA

Språk: Engelska

Speltid: 1 tim 42 min