Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

Cinema Paradiso

söndag 17 november 15:30

Originaltitel: 
Nuovo Cinema Paradiso
År: 
1988
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
2 tim 35 min
Åldersgräns: 
Från 11 år

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Texten är hämtad från festivalprogrammet 1991:

Salvator de Vita är en framgångsrik filmregissör i Rom. På trettio år har han inte besökt sin barndomsby på Sicilien, men när han en kväll nås av beskedet att en viss Alfredo dött väcks minnena till liv. Som en liten parvel kallades han Totó och var fullkomligt filmtokig. Efter den inte alltid lyckosamma altartjänsten hos fader Adelfio brukade han rusa över till drömmarnas tempel, biografen Paradiso, och andäktigt betrakta biografmaskinisten Alfredos arbete vid den magiska projektorn. Här förhandsgranskar fader Adelfio alla filmer. Med en liten klocka ringer moralens väktare när det är dags för Alfredo att klippa bort en allför het kysscen.

Cinema Paradiso är en intensiv kärleksförklaring till biografen, men också en utsökt skildring av det färgstarka och sjudande livet i en liten ort på Sicilien från mitten av 40-talet och framåt.

Kommentera

Kommande filmer