Corpse Bride

söndag 12 november 2006 14:00

Den unge blyge och lite klumpige mannen Victor blir tvingad att gifta sig med den unga söta damen Victoria. Men Victor är nervös och råkar ställa till det, och istället blir han gift med Corpse Bride (likbruden).

Tim Burton (Edward Scissorhands, Big Fish, Kalle och chokladfabriken) är tillbaka med en ny upplyftande film med mycket humor. Denna gång har han gått tillbaka till samma stil som jättesuccén The Nightmare Before Christmas som han skrev manus till, med andra ord en animerad musikalsaga. När Tim Burton gör film så uppstår alltid något sagolikt, vilket det även gör i denna berättelse som faktiskt härstammar från en rysk folksaga från 1800-talet.

Tim Burtons favoriter finns givetvis med – Johnny Depp gör Victors röst, Burtons flickvän Helena Bonham-Carter ger Corpse Bride röst, och Danny Elfman står som så många andra gånger i en Tim Burton-film för musiken. Filmen riktar sig till vuxna som barn, och det går inte att motstå filmens charm när liken dansar och sjunger – eller den alldeles förträffliga skeletthunden…

År: 2005

Regi: Tim Burton

Land: Storbritannien

Genre: Animation, Familjefilm, Musikal

Speltid: 1 tim 17 min