Alla visningar inställda

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer och eftersom vi inte ser någon ljusning i smittoläget har vi beslutat att ställa in alla våra visningar i höst. Vi hoppas på bättre tider och letar snart film och evenemang inför våren 2021. Hoppas vi ses då!

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Edie

söndag 17 november 11:00

År: 
2017
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 42 min
Åldersgräns: 
Barntillåten

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

När vi möter Edie för första gången, lever hon ett relativt enahanda liv. Hon har vissa saker att ta ansvar för, som till exempel vården av maken som inte längre är kapabel att ta hand om sig själv.

När hon så småningom lämnas ensam, upptäcker hon ett vykort från sin far, ett kort som inspirerar henne att bege sig till Skottland för att bestiga berget Suilven i de skotska högländerna. Ett möte med en ung man, som arbetar i en friluftsaffär, gör att hon får en ledsagare på resan uppför berget. En resa där hon lär känna sig själv bättre än någonsin tidigare.

Elden och modet som en gång fanns i henne, men dog ut när hon gifte sig, längtar hon efter att ge nytt liv där på berget. Ska hon hitta tillbaka till frihetskänslan från ungdomen?

Kommande filmer