Alla visningar inställda

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer och eftersom vi inte ser någon ljusning i smittoläget har vi beslutat att ställa in alla våra visningar i höst. Vi hoppas på bättre tider och letar snart film och evenemang inför våren 2021. Hoppas vi ses då!

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

En kvinna bland män

onsdag 13 november 18:00

Originaltitel: 
On the Basis of Sex
År: 
2018
Regi: 
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
2 tim
Åldersgräns: 
Barntillåten

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Filmen handlar om Ruth Bader Ginsburg (RBG), 86 år, domare i USA:s högsta domstol, kvinnorättskämpe och ikon för alla progressiva krafter. Hon har dock fått kämpa för att bli accepterad i en mansdominerad värld.

Man får se RBG som ensam kvinna i ett hav av män, på väg in till Harvard Law School 1956. Länge arbetade hon i motvind och det stora genombrottet kom ironiskt nog med ett fall där en man diskrimineras genom att han inte skulle få någon ersättning för att han tog hand om sin sjuka mamma. Bara kvinnor räknades som vårdnadshavare!

RGB gifter med en jurist, och en del av behållningen med filmen är de många samtal om juridik, som förs i hemmet.

Tilläggas kan att RBG var i Sverige i början av 1960-talet för att studera den svenska rättegångsbalken.

Kommande filmer