Food, Inc.
Hur mycket vet vi – egentligen – om den mat vi köper hos ICA, COOP och Willys och som vi dukar upp på middagsbordet till våra familjer? Den prisbelönte (Emmy) regissören och producenten Robert Kenner tar som sin uppgift att i den här filmen granska den amerikanska livsmedelsindustrin och finner allvarliga brister och missgrepp i en verksamhet där profiten och storskaligheten styr.
Vem vill äta bakteriesmittat kött som sedan tvättats med ammoniak? I USA är det vad som erbjuds den hamburgersugne konsumenten.
Robert Kenner ger i sin Oscars-nominerade, inträngande och skrämmande kartläggning av de krafter som ligger bakom USA:s livsmedelsindustri, en tydlig bild av hur livsmedelsproduktionen sker idag. Enskilda bönder tystas, eller håller tyst för att inte stöta sig med de stora uppköparna och produktionsbolagen. Vilka blir konsekvenserna när maten produceras, distribueras och försäljs under villkor vilka vi som enskilda konsumenter har näst intill obefintliga möjligheter att kontrollera – innan vi äter upp maten vi köpt?