Stillbild 1
Stillbild 2
Stillbild 3

Happy End

onsdag 7 mars 2018 19:00
söndag 11 mars 2018 19:00

Förfilm: Vid trampkvarnens rand
Före båda visningarna av Happy End kommer vi också att visa en "närproducerad" film, regisserad av Axel Johansson. Söndag 11/3 medverkar Axel vid visningen och presenterar själv sin film.

Happy End var en av favoriterna i Cannes 2017. Men Michael Haneke, som vunnit festivalens stora pris flera gånger, fick se sig slagen av svenske Ruben Östlunds The Square. Här använder Haneke flyktingkrisen som bakgrund vid skildringen av en störd borgerlig familj, fylld av konstiga relationer.

Änklingen Georges (Jean-Louis Trintignant) bor med dotter Anne (Isabelle Huppert) och son Thomas (Matthieu Kassovitz) samt deras barn i Calais, tre generationer under samma tak. Deras liv är elegant på ytan, men vad de tycker och önskar avslöjar de inte för varandra. När Thomas dotter Eve (Fantine Harduin) gör entré går inga hemligheter säkra. Det går att känna igen sig i några av Hanekes tidigare verk, bl.a. Amour. Som så ofta handlar det om bristande mänsklig kommunikation. Vi får lite information, får dra slutsatser själva i en film där skådespeleriet är i toppklass.

År: 2017

Regi: Michael Haneke

I rollerna: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz

Land: Frankrike Tyskland Österrike

Språk: Franska

Genre: Drama

Speltid: 1 tim 47 min

Åldersgräns: Från 15 år