Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

Hemlig premiärfilm

fredag 8 november 18:30

År: 
2019
Regi: 
Land: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 25 min
Åldersgräns: 
Barntillåten

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Skövdes 25:e filmfestival invigs av en för uppdraget mycket lämplig person, tycker vi i styrelsen. Kom, var med och bedöm själv! Efter hens invigningsanförande visar vi en ännu lika hemlig film.

Vår premiärfilm innebär också en Sverige-premiär. Eftersom ett tema i år är kvinnliga regissörer är förstås invigningsfilmen regisserad av en kvinna. Filmen är inte svensk och har inte ens fått svensk text ännu, så det du får se är en film textad på engelska.

Det är en film som bör kunna få dig att både le och skratta, och för det behöver du inte ens förstå varje engelskt ord på textremsan. Det är en film om att omvärdera sina grannar, om att inse att ett annat sätt att tala ett språk inte behöver betyda att man inte kan lära sig av varandra. Språk är makt och språk är inte enbart orden vi säger. Dessutom handlar filmen om en hel del annat.

Kommentera

Kommande filmer