Mitt hjärta är finskt - visas 28 september!

På grund av tekniska problem tvingades vi ställa in visningen den 21 september av Mitt hjärta är finskt. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00. De som köpt sina biljetter via webben till visningen den 21/9 kommer att kunna byta sin biljett i kassan den 28 september eller få pengarna tillbaka. De som köpt biljett har också fått mejl angående den inställda visningen och ersättning för köpt biljett. 

I dina händer

torsdag 10 november 21:00

Originaltitel: 
Contre toi
År: 
2010
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 17 min
Åldersgräns: 
Från 15 år

"Stockholmssyndromet" har varit ett känt begrepp sedan Norrmalmstorgsdramat 1973. Det som händer är att kidnappningsoffer tar parti för förövaren.

I I dina händer möter vi en kvinnlig läkare, som kidnappas för att ställas till svars av en man som anser att hon bär ansvaret för hans hustrus död i samband med en operation några år tidigare. Nu vill han att hon erkänner sin skuld och låser därför in henne i ett kalt och naket kyffe. Läkaren, får under några skräckfyllda timmar grubbla över om hon är i händerna på en kallblodig mördare.

Den dubbelbottnade titeln visar på de två huvudpersonernas beroende av varandra och filmen blir också ett kammarspel där de slits mellan hatet och kärleken till den andre.

Brittiska Kristin Scott Thomas, som under de senaste åren gjort många intressanta roller i franska filmer, bl a i Jag har älskat dig så länge och En sydfransk affär, levererar ännu en gång ett fascinerande kvinnoporträtt, som visar att hon är en av vår tids största skådespelerskor.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
Mitt hjärta är finskt

Mitt hjärta är finskt

mån 28 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00