Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

I trygga händer

söndag 17 november 18:15

Originaltitel: 
Pupille
År: 
2018
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 50 min
Åldersgräns: 
Från 7 år

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

En ung universitetsstudent föder ett barn, resultatet av en natt med en man, en man som hon inte alls är intresserad av. Hon föder barnet på sjukhus men utan att familj och vänner vet något. Nu vill hon bara lämna bort barnet, och fortsätta sitt liv som det var innan.

Myndigheterna accepterar hennes beslut men innan det kan verkställas måste mamman ha två månaders betänketid. Det nyfödda barnet måste under tiden vara "i trygga händer" och socialarbetaren övertalar en pålitlig familj att ta hand om bebisen. Familjen har dock redan fullt upp som föräldrastöd till ett syskonpar.

Därtill kommer frågan vem som ska få möjlighet att adoptera ett barn. Filmen låter oss följa barnet och alla de vuxna som blir involverade i adoptionsprocessen på olika sätt och i olika roller.

Kommentera

Kommande filmer