Mitt hjärta är finskt - inställd!

På grund av tekniska problem har vi tvingats ställa in kvällens visning av Mitt hjärta är finskt. De som köpt sina biljetter via webben kommer att få pengarna tillbaka. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00 som ersättning för den inställda visningen.

Illusionisten

måndag 7 november 16:30

Originaltitel: 
L'illusionniste
År: 
2010
Land: 
Längd: 
1 tim 27 min
Åldersgräns: 
Barntillåten

I Illusionisten får vi möta en man som, i 1950-talets England, kämpar för att försörja sig som trollkarl; ett yrke på utdöende. Filmen följer hans kamp för att hitta jobb i en bransch i förändring där traditionella underhållare, som han själv, alltmer tvingas se sig utkonkurrerade av de nya och moderna popbanden.

Filmen handlar också om trollkarlens vänskap med den unga flickan Alice, som han träffar på en pub i Skottland och vad denna vänskap innebär för dem båda.

Med Illusionisten har regissören Sylvain Chomet gjort en animerad film baserad på ett originalmanus av den franske skådespelarlegenden Jacques Tati. Tati har också fått stå modell för filmens huvudkaraktär. Resultatet är en vacker film där dialogen har fått stå tillbaka till förmån för den handgjorda animeringen, atmosfären och stämningen i filmen.

Illusionisten nominerades till en Oscar i kategorin Bästa animerade film 2010.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00
Emma

Emma

ons 7 okt 19:00
sön 11 okt 19:00