Alla visningar inställda

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer och eftersom vi inte ser någon ljusning i smittoläget har vi beslutat att ställa in alla våra visningar i höst. Vi hoppas på bättre tider och letar snart film och evenemang inför våren 2021. Hoppas vi ses då!

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Kapernaum

fredag 15 november 20:30

Originaltitel: 
Capharnaüm
År: 
2019
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
2 tim 6 min
Åldersgräns: 
Från 11 år

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Med enorm lyhördhet och helt utan att låta vrede eller pekpinnar ta över, petar den libanesiska regissören Nadine Labakis i flera av världens mest infekterade sår. Innan man hinner hämta andan har Kapernaum vuxit från det initiala familjedramat till en mäktig sorgesång om svek. Filmen är ett drama men skulle kunna vara en verklig händelse.

Regissören använde amatörer i de flesta rollerna och inga statister; människorna vi ser är de som råkade finnas där hon filmade, och dialogen i filmen är delvis improviserad. Kanske är en del av filmen mer symbolisk än realistisk, men frågan som barnet ställer i filmen är "Varför är jag här?" Det här är en film du inte kan glömma, inget man skakar av sig i första taget. Och ja, det är samma värld, exakt samma värld som vi delar…

Kommande filmer