Mitt hjärta är finskt - inställd!

På grund av tekniska problem har vi tvingats ställa in kvällens visning av Mitt hjärta är finskt. De som köpt sina biljetter via webben kommer att få pengarna tillbaka. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00 som ersättning för den inställda visningen.

Life, Above All

fredag 11 november 19:00

År: 
2010
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 40 min
Åldersgräns: 
Från 11 år

Sydafrika är ett land med en storslagen natur och en lika fascinerande kulturell mångfald. Emellertid råder än idag en stor brist på jämlikhet, såväl ekonomiskt som socialt. 48% lever i fattigdom och landet har också världens största andel av befolkningen som lever med HIV/AIDS, närmare sex miljoner människor.

Om skräcken och skammen som följer i spåren av denna sjukdom, som så plågar den afrikanska kontinenten, berättas här en historia sedd genom en ung 12-årig flickas ögon. Chanda (Khomotso Manyaka) är en ambitiös flicka med en lovande framtid, som får sin tillvaro slagen i spillror när hennes lillasyster plötsligt dör. Flera olyckor drabbar familjen och när det börjar tisslas och tasslas i den lilla byn, beslutar sig Chanda för att ta reda på vad det är som ingen vågar prata högt om.

En starkt engagerande skildring av hur livet ter sig för många människor, framförallt bland de fattiga, i det moderna Sydafrika.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00
Emma

Emma

ons 7 okt 19:00
sön 11 okt 19:00