Stillbild 1
Stillbild 1
Stillbild 1

Mavka: skogens väktare

söndag 28 april 15:00

EXTRAINSATT SPECIALVISNING
Inbjudna till visningen av Mavka: skogens väktare är i första hand de personer/familjer i Skövde med omnejd som har ukrainska som modersmål. Visningen genomförs i samarbete med Skövde kommun. I mån av plats får gärna våra medlemmar och andra besökare se filmen utan kostnad. Den kommer att visas med ukrainskt tal och svensk text. Är du intresserad skicka ett meddelande på sidan Kontakt och tala om hur många biljetter du vill ha. Besked om plats får du fredag den 26 april.

Djupt inne i de ukrainska skogarna finns hemligheter som länge varit dolda för människor. Här bor skogsfolket som skyddar de gamla träden och allt levande liv mellan dem. En av dem är den unga och lite naiva skogstjejen Mavka, som har ett hjärta som klappar extra varmt för skogens alla djur. Därför är det just hon som utses till skogens nya väktare. Ett stort ansvar eftersom onda och giriga varelser av människosläktet nu hotar att skövla skogen. Och ännu värre blir det när Mavka blir kär i musikern Lukas – en människa!

Mavka: skogens väktare är en färgstark, rolig och spännande film från Ukraina som inte minst handlar om drömmen om fred. Filmen är en modern tolkning av en berättelse författad av Lesia Ukrajinka (1871-1913), Ukrainas mest kända poet som fått en mängd platser och teatrar uppkallade efter sig.

Originaltitel: Mavka: Lisova pisnya

År: 2023

Regi: Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban, Yevheniy Yermak

Land: Ukraina USA

Språk: Ukrainska

Textad på: Svenska

Genre: Familjefilm, Animation

Speltid: 1 tim 39 min

Åldersgräns: Från 7 år

Distributör: Studio S Entertainment

Skövde kommun