Inställd visning 5 oktober

Av orsaker som ligger utanför vår kontroll kunde vi inte genomföra onsdagsvisningen av Mothering Sunday. Tråkigt men missförstånd kan inträffa! Här är information om återbetalning eller byte:

  • Du som köpte din biljett online
    Vi kommer att återbetala alla biljetter under morgondagen. Vill du se filmen på söndag så går du in och bokar en ny biljett.

  • Du som köpte din biljett i kassan - SPARA BILJETTEN
    a) om du vill byta biljetten mot en annan visning så tar du med dig biljetten till kassan den aktuella dagen och får en ny biljett till kvällens film utan kostnad.
    b) Vill du ha pengarna tillbaka i stället så hör du av dig till Berit via mejl berit.lidell@skovdefilmfestival.se eller via kontaktformuläret på denna sida.

Stillbild 1
Stillbild 1
Stillbild 1

Mellan två världar

onsdag 26 oktober 19:00
söndag 30 oktober 19:00
Medlem 80 kr Ej medlem 110 kr
Bli medlem

Mellan två världar bygger på boken Le Quai de Ouistreham av författaren Florence Aubenas som väckte stor uppmärksamhet när den kom ut 2010 och vann flera priser. Ouistreham är originaltiteln på filmen, som även den fick stor genomslagskraft då den gick upp på biograferna 2021 i Frankrike.

Juliette Binoche spelar en författare som tar jobb som hygientekniker på färjan Ouistreham. Vi får möta de som annars är osynliga men nödvändiga. Samtidigt är filmen en skildring av den nya arbetsmarknaden som breder ut sig, där effektivitet är det enda som efterfrågas. Dessutom väcker filmer frågor om författarens frihet och rätt. Dialogen är spontan, levande och okonstlad och emellanåt får man känslan av en dokumentär. Filmen är snyggt och elegant fotograferad, med starka talande miljöbilder.

Originaltitel: Ouistreham

År: 2021

Regi: Emmanuel Carrère

I rollerna: Juliette Binoche, Hélène Lambert, Léa Carne, Émily Madeleine, Patricia Prieur, Évelyne Porée

Land: Frankrike

Språk: Franska

Textad på: Svenska

Genre: Drama

Speltid: 1 tim 47 min

Åldersgräns: Från 7 år

Distributör: Edge Entertainment