Alla visningar inställda

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer och eftersom vi inte ser någon ljusning i smittoläget har vi beslutat att ställa in alla våra visningar i höst. Vi hoppas på bättre tider och letar snart film och evenemang inför våren 2021. Hoppas vi ses då!

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Midsommar

lördag 9 november 20:15

År: 
2019
Regi: 
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
2 tim 27 min
Åldersgräns: 
Från 15 år

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Danis (Florence Pugh) föräldrar har mördats av hennes syster som sedan begår självmord, och förhållandet med pojkvännen Christian knakar i fogarna. Tillsammans med ett gäng andra amerikanska ungdomar blir de inbjudna att komma till Sverige för att delta i ett speciellt midsommarfirande som bara hålls vart 90:e år.

Väl på plats i den lilla byn Hårga i Hälsingland välkomnas de varmt av ett sektliknande kollektiv. Men allt är inte som det verkar och sommaridyllen förbyts snart till ett mardrömslikt scenario där det inte finns några gränser för de grymheter ungdomarna utsätts för.

En psykedelisk skräckfilm och svart komedi med drag från svensk folktro, men som är mer obehaglig än skrämmande och där Danis känslomässiga resa får stort utrymme.

Kommande filmer