Mitt hjärta är finskt - inställd!

På grund av tekniska problem har vi tvingats ställa in kvällens visning av Mitt hjärta är finskt. De som köpt sina biljetter via webben kommer att få pengarna tillbaka. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00 som ersättning för den inställda visningen.

Miral

onsdag 9 november 16:30

År: 
2010
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 52 min
Åldersgräns: 
Från 11 år

Julian Schnabel har gjort sig känd som en filmregissör vars ämnesval inte dikteras av vare sig stora budgetar, eller strävan att nå en maximalt stor publik. Hans tidigare filmer ger lätt intrycket av att vara personligt valda berättelser samstämmiga med hans konst-, livs- och människosyn. Där återfinns Basquiat - den svarte rebellen, Before Night Falls och inte minst Fjärilen i glaskupan, av många ansedd som hans bästa film.

I Miral ger han en bild av den till synes ändlösa konflikten mellan Israel och palestinierna. Skildringen tar sin utgångspunkt i den internationella överenskommelsen efter andra världskriget, återger en sann historia om Hindi Husseinis barnhem och slutar vid tiden för det så kallade Oslo-avtalet. Vi får följa kvinnor från tre generationer - kvinnor som var och en hanterar denna konflikt på sitt eget sätt.

Det kan inte ha varit lätt att som amerikansk jude skildra denna konflikt med utgångspunkt från tre palestinska kvinnor, men Schnabel lyckas med att både skapa ett historiskt perspektiv på konflikten, samtidigt som han ger utrymme för brännande skildringar av personer och händelser som passerat revy i den internationella medievärlden.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00
Emma

Emma

ons 7 okt 19:00
sön 11 okt 19:00