Stillbild 1
Stillbild 2
Stillbild 3

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

söndag 13 november 2016 15:45

Ransom Riggs debuterade 2011 med den illustrerade fantasy-romanen Miss Peregrines hem för besynnerliga barn och gjorde succé. Nu kommer Tim Burtons film baserad på boken. Filmen liksom boken utspelar sig på ett barnhem på en liten ö utanför Wales kust.

Dit har 16 årige Jake (Asa Butterfield känd från bl.a. Hugo Cabret) rest för att få veta mer om sin farfar Abes bakgrund sedan han hittat farfadern mystiskt mördad. Farfadern växte upp på ett barnhem på ön och har berättat sagor för barnbarnet om de besynnerliga barn med mystiska krafter som han träffade.

Det ska visa sig att det farfadern berättat inte bara är sagor. När Jake kommer till ön är barnhemmet förstört av bomber men genom en tidsloop kastas han tillbaka i tiden till 3 september 1943. Jake får nu stifta bekantskap med Miss Peregrine (Eva Green) och hennes barn med krafter som omöjliggör ett liv i den verkliga världen. Jake gör en livsavgörande upptäckt och snart är såväl hans egen som barnens trygga existens är hotad. Onda krafter med Mister Baron (Samuel L. Jackson) i spetsen är ute efter dem alla..

Följ med på ett hisnande äventyr i tid och rum fullt med magiska krafter!

Originaltitel: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

År: 2016

Regi: Tim Burton

I rollerna: Asa Butterfield, Eva Green, Samuel L. Jackson

Genre: Äventyr, Familjefilm, Drama

Speltid: 2 tim 7 min

Åldersgräns: Från 11 år