Mitt hjärta är finskt - visas 28 september!

På grund av tekniska problem tvingades vi ställa in visningen den 21 september av Mitt hjärta är finskt. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00. De som köpt sina biljetter via webben till visningen den 21/9 kommer att kunna byta sin biljett i kassan den 28 september eller få pengarna tillbaka. De som köpt biljett har också fått mejl angående den inställda visningen och ersättning för köpt biljett. 

Nawals hemlighet

lördag 12 november 16:00

Originaltitel: 
Incendies
År: 
2010
Genre: 
Längd: 
2 tim 10 min
Åldersgräns: 
Från 15 år

Nawal (Lubna Azabal) skriver ett testamente till sina två barn (Melissa Désormeaux-Poulin och Maxim Gaudette), som efter hennes död uppmanas att söka upp sin far och sin bror. Filmen bygger på en teaterpjäs av Wajdi Mouawad och kan säga vara en grekisk tragedi i vår tid med handlingen förlagd till Mellanöstern.

Regissören, Denise Villeneuve, har berättat att han visste att han skulle göra film av den här historien så fort han lämnade teatern efter att ha sett Mouawads pjäs. Han fick fria händer att skriva sitt filmmanus, men var hela tiden orolig för två saker: att han skulle misslyckas med att gestalta pjäsens kärna och att han inte skulle beskriva arabisk kultur på ett trovärdigt sätt. För att lyckas med det sistnämnda har han bearbetat sitt manus med libaneser som medhjälpare. Dessutom valde han skådespelare med arabiska rötter.

Den italienska filmen La prima cosa bella klarade inte det nålsöga som en Oscarsnominering utgör, men det gjorde Nawals hemlighet, som var Kanadas tävlingsbidrag till utmärkelsen bästa utländska film 2011. Som ni vet var det dock Susanne Biers Hämnden som till sist tog hem priset.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
Mitt hjärta är finskt

Mitt hjärta är finskt

mån 28 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00