Mitt hjärta är finskt - inställd!

På grund av tekniska problem har vi tvingats ställa in kvällens visning av Mitt hjärta är finskt. De som köpt sina biljetter via webben kommer att få pengarna tillbaka. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00 som ersättning för den inställda visningen.

Never Let Me Go

fredag 11 november 21:00

År: 
2010
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 43 min
Åldersgräns: 
Från 11 år

Never Let Me Go är baserad på en roman av den brittisk-japanske författaren Kazuo Ishiguro som fick sitt genombrott med romanen Återstoden av dagen som även den filmats.

Filmen utspelar sig i en slags framtid som i mycket påminner om 1900-talet. I denna värld kan alla sjukdomar botas och människan lever i genomsnitt i hundra år.

Vi möter barnen Kathy (Carey Mulligan), Tommy (Andrew Garfield) och Ruth (Keira Knightley) som bor på en brittisk internatskola och får sedan följa dem under uppväxten och in i vuxenlivet. Man inser snart att deras liv inte är som alla andras och att de har en speciell funktion i detta nya samhälle.

Filmen berör frågor om hur mycket man kan offra för att rädda ett liv och hur länge man egentligen behöver leva för att få ut tillräckligt av livet.

Författaren Ishiguro har sagt sig vara oerhört nöjd med adaptationen och hävdar att han lärt sig nya detaljer om sina karaktärer genom att se filmen.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00
Emma

Emma

ons 7 okt 19:00
sön 11 okt 19:00