Stillbild 1
Stillbild 1
Stillbild 1

No Bears

lördag 18 november 15:00

No Bears är en film vi visar i samarbete med Skövde Filmstudio. Du som har säsongskort hos dem ser filmen precis som vanligt, som en av de 11 filmer som i höst ingår i säsongskortet. Du som är medlem hos oss i Föreningen Skövde Filmfestival köper biljett precis som vanligt under festivalen från vår webbsida och kan förstås utnyttja ditt festivalkort.

Trots fängelsedomar, husarrest och 20-årigt yrkesförbud lyckas regissören Jafar Panahi göra internationellt uppmärksammade filmer som This is not a film (2011), Taxi Teheran (2015) och denna film.

I No Bears spelar han sig själv, en filmskapare i en liten iransk by nära gränsen till Turkiet. Härifrån försöker han från sin laptop med usel täckning regissera sina skådespelare som finns precis på andra sidan i Turkiet.

Två kärlekshistorier utspelas i Turkiet och regissören blir indragen i intriger i byn med tusenåriga traditioner, där han bor. På båda sidor gränsen plågas kärleksparen av dolda, men oundvikliga hinder, vidskepelsens kraft och maktens mekanismer. Skådespelarna har tillbringat många år i exil i Turkiet utan att lyckas ta sig vidare. När de nu gått med på att delta i en film där de spelar sig själva, har de inte mycket tålamod med vare sig varandra eller regissören.

Originaltitel: Khers Nist

År: 2022

Regi: Jafar Panahi

I rollerna: Jafar Panahi,, Vashid Mobasheri, Bakhtiyar Panjee, Mina Kavani

Land: Iran

Språk: Turkiska, Persiska, Azerbadjanska

Textad på: Svenska

Genre: Drama, Romantik

Speltid: 1 tim 46 min

Åldersgräns: Från 7 år

Distributör: Folkets Bio

Skövde Filmstudio