Paris 36

söndag 15 november 2009 11:00

Kärlek, svartsjuka, politik, vin, baskrar och baguetter är några av ingredienserna i regissören Christophe Barratiers nya film. Handlingen utspelar sig år 1936 i en av Paris förorter, Le Faubourg, där tre vänner bestämmer sig för att sätta upp en musikal i den nedlagda teatern Chansonia.

De tre vännerna spelas av Gérard Jugnot (Gosskören), Clovis Cornillac (Cash) och Kad Merad som även han medverkat i Gosskören. Till teatern anländer den vackra och skönsjungande skådespelerskan Douce, spelad av Nora Arnezeder, och magin syns åter på Chansonia.

Christophe Barratier är sedan tidigare känd för Gosskören, filmen där musikläraren Clément Mathieu får ta sig an ett gäng ohängda pojkar på en ungdomsvårdsanstalt och med musikens hjälp lyckas omvända dem – eller åtminstone några av dem. Med Paris 36 vill han skapa en berättelse med karaktärer som publiken lätt kan identifiera sig med. Till sin hjälp har han Clint Eastwoods favoritfotograf Tom Stern och scenografen från De förlorade barnens stad, Jean Rabasse.

Originaltitel: Faubourg 36

År: 2008

Land: Frankrike Tyskland Tjeckien

Språk: Franska

Speltid: 1 tim 59 min