Stillbild 1
Stillbild 1
Stillbild 1

Göteborg Film Festival: Passagerare i natten

tisdag 31 januari 2023 19:00

Ännu en film från Göteborgs Film Festival som du kan se på bio i Skövde. Biljetten kostar inget men du behöver ändå ha en biljett.

Årets mest stämningsfulla Parisromantik kommer från ett familjedrama med retro Rohmervibbar och en Charlotte Gainsbourg i toppform som nyskild tonårsmamma och följeslagare till Frankrikes alla nattugglor.

Det är valnatt i Frankrike 1981 och förändringens vindar blåser. Så även hos Elisabeth (Gainsbourg), som nyskild måste ta sig an livet för att kunna försörja sina två tonårsbarn. Vilsen kring sina kvalifikationer på arbetsmarknaden efter mer än ett decennium som hemmafru, söker hon jobb på en fransk version av Vaken i P4, och visar sig ha talang för att bemöta de vilsna själar som sträcker sig efter en trygg hand. När Talulah, en tonåring på glid, kliver in på redaktionen tar Elisabeth henne under sina vingar och introducerar henne i sin tajta familjetrio. Mikaël Hers följer upp sin kritikerrosade Amanda (2018) med ett stycke charmig vardagsdramatik som med förtrollande foto och väl valt soundtrack får 80-talets Paris att återuppstå.

Originaltitel: Les passagers de la nuit

År: 2022

Regi: Mikhaël Hers

I rollerna: Charlotte Gainsbourg, Noée Abita, Thibault Vinçon

Land: Frankrike

Språk: Franska

Textad på: Svenska

Genre: Drama

Speltid: 1 tim 51 min

Åldersgräns: Från 15 år

Distributör: Göteborg Film Festival

Göteborg Film Festival