Vårens visningar startar tidigast 21 mars

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer ser vi ingen möjlighet att erbjuda våra medlemmar och andra filmintresserade film i Odeon de närmaste två månaderna. Tidigast kan det bli fråga om en filmvisning söndagen den 21 mars, men allt beror förstås på hur smittläget och rekommendationerna då ser ut.

Klart är dock att vi kommer att genomföra vårt årsmöte den 21 mars 17.30 antingen digitalt via Zoom eller på plats i Odeon. En mer exakt inbjudan och mer information kommer att läggas ut här på vår webbsida i god tid innan årsmötet.

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Porträtt av en kvinna i brand

onsdag 26 februari 19:00

söndag 1 mars 19:00

Originaltitel: 
Portrait de la jeune fille en feu
År: 
2019
Land: 
Genre: 
Längd: 
2 tim 1 min
Åldersgräns: 
Från 7 år
Samling: 

Köp biljett 26 feb▸
Köp biljett 1 mar▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

Sciamma har tidigare gjort bl.a. Tomboy. I hennes fjärde långfilm får vi möta fyra kvinnor och ta del av deras respektiva önskningar. Mamman som vill att den vackra dottern ska bli gift, konstnären som får i uppdrag att i hemlighet göra ett porträtt att skicka till den tilltänkte brudgummen, den vackra dottern som inte alls vill bli bortgift och en piga  med egna önskningar. Tiden är 1760 och platsen en isolerad ö i Bretagne. Miljöljud och omsorgfullt vald musik bidrar till filmens berättelse.

A-märkt

Kommande filmer