Mitt hjärta är finskt - inställd!

På grund av tekniska problem har vi tvingats ställa in kvällens visning av Mitt hjärta är finskt. De som köpt sina biljetter via webben kommer att få pengarna tillbaka. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00 som ersättning för den inställda visningen.

Potiche - en fransk troféfru

söndag 13 november 16:30

Originaltitel: 
Potiche
År: 
2010
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 43 min
Åldersgräns: 
Barntillåten

François Ozon har gärna Catherine Deneuve i en av huvudrollerna och gör ofta filmer som inte försöker dölja att det just handlar om filmat skådespeleri. Så också i Potiche, som bygger på en pjäs från 1980 av Pierre Barillet och Jean-Pierre Grédy.

Deneuve spelar Suzanne, en undergiven och välvårdad hustru till en paraplyfabrikör, spelad av Fabrice Luchini. När hans personal får nog av chefens behandling, går de ut i strejk och tar honom som gisslan. Den dekorativa hustrun går in som handlingskraftig företagsledare och lyckas sätta sig i respekt hos både personal och kunder.

Gérard Depardieu spelar kommunistisk borgmästare i staden. För många år sedan hade denne man en kärlekshistoria med Suzanne.

Det är humor, ibland farsartade inslag och sångnummer, men också en seriös maning till att kvinnor kan och bör ta plats i samhället, samt bör ha sin del av makten.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00
Emma

Emma

ons 7 okt 19:00
sön 11 okt 19:00