Alla visningar inställda

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer och eftersom vi inte ser någon ljusning i smittoläget har vi beslutat att ställa in alla våra visningar i höst. Vi hoppas på bättre tider och letar snart film och evenemang inför våren 2021. Hoppas vi ses då!

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Quick

lördag 16 november 20:00

År: 
2019
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
2 tim 12 min
Åldersgräns: 
Från 15 år

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Fallet Thomas Quick (David Dencik) är en av de stora rättsskandalerna i svensk kriminalhistoria. Quick erkände ett 30-tal mord och dömdes för åtta av dem. Journalisten Hannes Råstam anade att något var fel med domarna och när han började gräva i fallen fick han fram en annan sanning. Han träffade Quick på Säters sjukhus där han satt inlåst efter morddomarna. Under deras samtal började Quick ta tillbaka sina erkännanden.

Filmen handlar framförallt om mötet mellan journalisten Råstam och den dömde mördaren Quick. Den beskrivs som en journalistisk thriller med starka skådespelarinsatser av de båda huvudkaraktärerna. Råstam gjorde en tv-dokumentär om Quick och hur han påverkats av utredarna att erkänna. Filmen bygger på boken Fallet Thomas Quick: Att skapa en seriemördare. Hannes Råstam avled i cancer 2012.

Kommande filmer