Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

Roxane

lördag 16 november 10:30

År: 
2019
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 25 min
Åldersgräns: 
Barntillåten

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

OBS! Textad på engelska. Besök av regissören.

Hönsbonden Raymond (Guillaume de Tonquédec) tar hand om sina höns, och har alltid sällskap av Roxane, en höna tam som en hund. Raymond har också ett speciellt förhållande till dramatik och romankonst, i synnerhet Cyrano de Bergerac av Edmond Rostand. Detta är en passion som inte ens hans fru och de tre barnen känner till.

Raymonds liv är bra tills det kooperativ han i många år har sålt sina ägg till beslutar att inte längre befatta sig med småproducenter. Det är en varm och humoristisk film, med en kärna av allvar i beskrivningen av krocken mellan småskalighet, djurskydd, lönsamhet och prispress.

Mélanie Auffret, född i Bretagne, debuterar som långfilmsregissör med Roxane. Vi har glädjen att kunna låta er höra henne själv berätta om sin film och om att vara ung kvinna i filmbranchen. Hon pratar engelska.

Kultur i Väst (VGR)

Kommentera

Kommande filmer