Alla visningar inställda

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer och eftersom vi inte ser någon ljusning i smittoläget har vi beslutat att ställa in alla våra visningar i höst. Vi hoppas på bättre tider och letar snart film och evenemang inför våren 2021. Hoppas vi ses då!

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Stupid Young Heart

lördag 9 november 11:30

Originaltitel: 
Hölmö nuori sydän
År: 
2019
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 42 min
Åldersgräns: 
Från 11 år

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Stupid Young Heart är en involverande karaktärsstudie, en intim ögonblicksbild av rastlösa tonåringar som letar efter tröst från livets svårigheter där knappt någon tröst finns, samtidigt som den fångar nutidsfrågor och knyter ihop trådarna på ett övertygande och smärtsamt sätt. Filmen för onekligen tankarna till This is England.

Storyn bygger på Kirsikka Saaris roman med samma namn och hon är för övrigt även filmens manusförfattare. Filmen tar oss till östra Helsingfors ruffiga förortsmiljö med alla dess fenomen och mustighet. Miljön spelar en av huvudrollerna i den här generations- och förortsskildringen. En varm och rå berättelse om en spirande ung kärlek. Som Håkan sjunger: "Du kanske aldrig får den du vill få, men du får mig…"

Kommande filmer