Mitt hjärta är finskt - visas 28 september!

På grund av tekniska problem tvingades vi ställa in visningen den 21 september av Mitt hjärta är finskt. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00. De som köpt sina biljetter via webben till visningen den 21/9 kommer att kunna byta sin biljett i kassan den 28 september eller få pengarna tillbaka. De som köpt biljett har också fått mejl angående den inställda visningen och ersättning för köpt biljett. 

Submarine

söndag 13 november 20:30

År: 
2010
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 37 min
Åldersgräns: 
Barntillåten

Festivalen avslutas med en dramakomedi om en ung mans resa till vuxenvärlden. Oliver Tate (Craig Roberts) är en 15-åring från den brittiska kuststaden Swansea i Wales. Hans pappa, spelad av Noah Taylor, är en deprimerad, något tafatt marinbiolog. Äktenskapet med mamman (Sally Hawkins) har stagnerat och hotas när hennes ungdomsförälskelse (Paddy Considine), en pretentiös livscoach med New Age-metoder, flyttar in i grannhuset. Klasskamraten Jordana (Yasmin Paige), som Oliver gör fumliga framstötar mot, är en tuff tjej med pyromaniska böjelser.

Med fokus och fantasi tar Oliver tag i sina två stora uppgifter, att bli av med oskulden före nästa födelsedag och att rädda sina föräldrars äktenskap. Regissör Richard Ayoades debutfilm har jämförts med dem av Wes Anderson, inte minst p.g.a. detaljrikedomen. Sångaren i Arctic Monkeys har specialskrivit musik. Ben Stiller är med som producent och dyker upp i en liten roll.

En filmpärla med bra skådespelare och subtil humor, ofta av den lite svartare sorten!

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
Mitt hjärta är finskt

Mitt hjärta är finskt

mån 28 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00