Vårens visningar startar tidigast 21 mars

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer ser vi ingen möjlighet att erbjuda våra medlemmar och andra filmintresserade film i Odeon de närmaste två månaderna. Tidigast kan det bli fråga om en filmvisning söndagen den 21 mars, men allt beror förstås på hur smittläget och rekommendationerna då ser ut.

Klart är dock att vi kommer att genomföra vårt årsmöte den 21 mars 17.30 antingen digitalt via Zoom eller på plats i Odeon. En mer exakt inbjudan och mer information kommer att läggas ut här på vår webbsida i god tid innan årsmötet.

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

The Wife

onsdag 20 februari 19:00

söndag 24 februari 19:00

År: 
2017
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 40 min
Åldersgräns: 
Från 7 år
Samling: 

Köp biljett 20 feb▸
Köp biljett 24 feb▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

Som av en händelse har "The Wife" premiär i Sverige samtidigt som Akademikrisen, ”Kulturprofilen” och Metoo-upproret. Det åldrande paret Joan (Glenn Close) och Joe Castleman (Jonathan Pryce), professor i litteratur och uppburen författare, nås av telefonsamtal från Svenska Akademien att Nobelpriset i litteratur tilldelats den förväntansfulle Joe. Joes otroheter och förförelser av kvinnor har länge plågat Joan, som inser sin roll som uppoffrande hustru och som dekoration till makens framgång. Men till slut har hon fått nog.

Kommande filmer