Mitt hjärta är finskt - inställd!

På grund av tekniska problem har vi tvingats ställa in kvällens visning av Mitt hjärta är finskt. De som köpt sina biljetter via webben kommer att få pengarna tillbaka. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00 som ersättning för den inställda visningen.

Tropa de Elite 2

söndag 6 november 20:30

Originaltitel: 
Tropa de Elite 2 - O Inimigo Agora É Outro
År: 
2010
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 56 min
Åldersgräns: 
Från 15 år

13 år efter händelserna i Tropa de Elite, utspelar sig uppföljaren, som blev än mer framgångsrik i hemlandet, Brasilien. Än en gång får vi följa kapten Roberto Nascimento (Wagner Moura), som nu befordrats till överstelöjtnant inom BOPE, militärpolisens speciella insatsstyrka. Han arbetar fortfarande i världens kanske farligaste stad, Rio de Janeiro, där ett av villkoren för att överleva, handlar om att vara beredd att strida.

I favelorna fylls dagarna av droghandel, gängkrig och polisbrutalitet. Nascimento får en ny tjänst inom den brasilianska underrättelsetjänsten och planerar att fortsätta sitt krig mot drogtrafiken därifrån. En tanke som inte har stöd hos alla inom polisväsendet och politiken...

Filmen ger en spännande bild av ett land i snabb utveckling, där våldet ständigt är närvarande och klyftorna mellan fattig och rik blir alltmer avgrundsdjupa. Här är ett land i stort behov av att ändra kurs, ett budskap som Padilha verkligen lyckas förmedla till åskådaren.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00
Emma

Emma

ons 7 okt 19:00
sön 11 okt 19:00