Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

Upp med händerna

lördag 12 november 18:30

Originaltitel: 
Les mains en l'air
År: 
2010
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 30 min
Åldersgräns: 
Från 15 år

Antalet papperslösa människor i Europa ökar ständigt. Ett av de länder där detta är ett växande problem, är Frankrike. Under den nuvarande presidenten, Nicholas Sarkozy, har detta snarare ökat än minskat. Ironiskt nog är det här hans hans svägerska, Valeria Bruni-Tedeschi, som gör huvudrollen i en film kring detta ämne.

De riktiga huvudrollsinnehavarna är annars barnen. Barn som lever en till synes bekymmerslös tillvaro, där dagarna ägnas åt att kopiera och sälja piratkopierade DVD-filmer. Tills en dag, då en kamrat utvisas och en illegalt invandrad flicka från Tjetjenien riskerar att gå samma öde till mötes. När de vuxna sviker, inser barnen att de måste agera på egen hand.

Det hela utvecklar sig till en katt och råtta-lek, när immigrationspolisen dyker upp. Barnen tar till alla tänkbara medel för att skydda sin tjetjenska kamrat, vilket får allvarliga konsekvenser. Var Goupil har sina sympatier, går inte att ta miste på. Han skapar ett politiskt drama som bör få oss alla att reflektera över hur vi behandlar våra medmänniskor.

Kommentera

Kommande filmer