Inställd visning 5 oktober

Av orsaker som ligger utanför vår kontroll kunde vi inte genomföra onsdagsvisningen av Mothering Sunday. Tråkigt men missförstånd kan inträffa! Här är information om återbetalning eller byte:

  • Du som köpte din biljett online
    Vi kommer att återbetala alla biljetter under morgondagen. Vill du se filmen på söndag så går du in och bokar en ny biljett.

  • Du som köpte din biljett i kassan - SPARA BILJETTEN
    a) om du vill byta biljetten mot en annan visning så tar du med dig biljetten till kassan den aktuella dagen och får en ny biljett till kvällens film utan kostnad.
    b) Vill du ha pengarna tillbaka i stället så hör du av dig till Berit via mejl berit.lidell@skovdefilmfestival.se eller via kontaktformuläret på denna sida.

Stillbild 1
Stillbild 2
Stillbild 3

Vänner för livet

onsdag 9 november 2016 18:30

Julián är inte beredd att ge sig in i kampen mot cancern, med allt vad det innebär i form av cellgifter och sjukhussängar. Är det inte bättre att den sista tiden i livet också blir den bästa? Utan förvarning dyker barndomsvännen Tomas upp på tröskeln hos Julián i Madrid. Har han kallats in för att övertala honom att återuppta behandlingen?

De båda vännerna får chansen att väcka nytt liv i vänskapen, och de närmsta dagarna blir oersättliga för Julián. De upptäcker nya sidor både hos sig själva och i livet i stort. Tomas tvingas låta vännen fatta egna beslut, även om det strider mot vad han själv tror är det rätta.

Filmen fångar det komplexa i situationen, och trots det allvarliga temat, lyckas den skildra manlig vänskap på ett underfundigt och humoristiskt sätt.

Originaltitel: Truman

År: 2016

Regi: Cesc Gay

I rollerna: Ricardo Darín, Javier Cámara, Dolores Fonzi

Land: Argentina Spanien

Språk: Spanska, Engelska

Genre: Drama, Komedi

Speltid: 1 tim 48 min

Åldersgräns: Barntillåten