Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

Wild Rose

lördag 16 november 18:00

År: 
2018
Regi: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 41 min
Åldersgräns: 
Från 7 år

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Den "vilda rosen" i titeln är Rose-Lynn, som precis släppts från fängelset efter ett misslyckat knarksmugglingsförsök. Nu ska hon hem till arbetarbostaden i Glasgow, där mormor väntar tillsammans med Rose-Lynns två små barn som deras mormor sett efter. Det är dags att bli en hederlig medborgare och skaffa sig ett vanligt jobb.

Problemet är bara att Rose har en helt annan dröm och det är att få uppträda i Nashville, countrymusikens Mecka. Hur ska hon kunna hitta balansen mellan viljan att återskapa en relation till sin familj och jakten på karriärdrömmarna?

Jessie Buckley, som fick sitt stora genombrott som Lyudmilla Ignatenko i HBO-serien Chernobyl, imponerar i huvudrollen. Hon har en grym sångröst och har också varit med och skrivit flera av originallåtarna i filmen.

Kommentera

Kommande filmer