Provsmaka filmvåren 2012!

18 dec 2011

Alla vårens filmer är nu bokade och klara. Som vanligt kommer Skövde Filmfestival bjuda på väl valda filmer från världens alla hörn. Men frågan är om inte vårens program är något alldeles extra! Den 10 januari kommer vi att presentera hela programmet men vi vill redan nu bjuda på några smakprov.

Pedro Almodóvar är tillbaka med The Skin I Live In, en smart och surrealistisk skräckfilm. Antonio Banderas spelar en skicklig plastikkirurg som är fullständigt besatt av huden vi lever i och hur identitet och ansikte är så sammankopplade.

Vi visar även Nicolas Winding Refns omtalade actionthriller Drive där Ryan Gosling trycker gasen hårt i botten. Han spelar en skicklig stuntförare som extraknäcker som flyktbilsförare åt rånare. Det är välspelat, våldsamt och fruktansvärt snyggt.

Vi är också stolta över att kunna presentera det stämningsfulla spiondramat Tinker, Tailor, Soldier, Spy. Vår svenske regissör Tomas Alfredson, som bl.a. gjort Låt den rätte komma in, gör här sin första stora internationella film. Av det varma mottagandet att döma så blir det knappast den sista.

Vi ses väl i vår?