skövdes 20: e filmfestival 5-15 november

23 okt 2013

Nu är det dags för årets stora filmfest i Skövde! Elva dagar med filmer, föreläsning och besök av regissörer. Mycket är sig likt, men en del är annorlunda.

I år firar festivalen sitt tjugo års jubileum! Det firar vi med bl.a. en särkskilt framtagen festivalaffisch och en mycket exklusiv (hemlig) premiärfilm, tisdagen den 5 november.

Liksom förra året, bjuder vi de första hundra som köper biljett till årets premiärfilm på mingel med mat och musik av bandet Jazz Itch. Minglet startar kl. 17.30 hos vår nya granne i Skövde Kulturhus, Restaurang Sällskapet. De kommer även att ge erbjudanden till våra festivalbesökare, varje dag under festivalen! Den hemliga premiärfilmen börjar kl. 19 i biograf Odeon, med invigningstal och bandklippning.

Lördagen den 9 november kl. 16.00 gästas festivalen av regissören Elisabet Gustafsson. I samband med besöket visas hennes senaste kortfilm "Den sjunde hönan" från år 2012. Just nu är hon aktuell med sin första långfilm "Krakel Spektakel". Filmen är baserad på Lennart Hellsings populära figurer och har biopremiär hösten 2014.

Samma dag den 9 november kl. 15.30 visar vi resultatet från årets filmkollo-dagar på Sjöhaga kursgård vid Melldala utanför Skövde. Filmkollot vänder sig till ungdomar från sjätte till nionde klass. Deltagarnas filmer presenteras av initiativtagaren Peter Asp.

Söndagen den 10 november kl. 18.30 gästas festivalen av den unga filmregissören Ninja Thyberg. Vi visar hennes prisade kortfilm "Pleasure" från år 2013. Filmen vann Canal+ Award på filmfestivalen i Cannes tidigare i år. Efteråt samtalar vi med henne bl.a. om filmen och hennes tankar kring att vara en ung regissör, och kvinna, i dagens Filmsverige.

Festivalkatalogen kommer att skickas hem till alla våra medlemmar och finnas tillgängligt på Skövde Kulturhus och andra platser under vecka 43. Men redan fr.o.m vecka 42 kommer programmet vara möjligt att läsa via vår hemsida!

Fredagen den 1 november kl. 16.00 - 18.00 inbjuder vi till förköp i Skövde Kulturhus. Vi kommer då att sälja medlemskort (obligatoriskt under festivalen), festivalkort och biljetter till samtliga filmfestivalfilmer. Biljetter kommer även att säljas tisdagen den 5 november mellan kl. 16.00 - 19.00.

Missa inte tisdagens invigning den 5 november! Köp biljett till premiärfilmen och delta i premiärminglet. Det blir en bra start på en härlig festival!

Varmt välkomna!